detector.media
04.09.2019 12:55
The New York Times після масових протестів відмовилася бути спонсором конференції «Нафта і гроші»
The New York Times після масових протестів відмовилася бути спонсором конференції «Нафта і гроші»
The New York Times відмовилася від планів виступити спонсором однієї з найбільших світових конференцій в нафтовій галузі «Нафта і гроші» (Oil and Money) після тиску з боку кліматичних компаній, включаючи «Повстання проти вимирання» (Extinction Rebellion).

Про це повідомляє The Guardian.

Конференція має відбутися 8-10 жовтня в готелі InterContinental у Лондоні.

Цього місяця біля офісів газети на Мангеттені відбулися акції протесту проти конференції «Нафта і гроші», яку екоактивісти назвали «місцем кліматичних злочинів».

Прессекретарка New York Times заявила, що газета «вирішила припинити відносини з конференцією "Нафта і гроші"», оскільки її тема «викликає занепокоєння».

«Ми хочемо, щоб не викликала сумнівів наша незалежність або навіть потенційна поява конфлікту інтересів. За останні кілька років [New York Times] значно збільшила кількість своїх публікацій про зміну клімату та його вплив, а також ширше висвітлює розслідування та роз'яснює питання щодо енергетичної та екологічної політики», – заявила прессекретарка.

«Повстання проти вимирання» та інші екоативісти влаштовували акції протесту під штаб-квартирою газети протягом літа, закликаючи вийти з конференції та «сказати правду про надзвичайну ситуацію з кліматом». Активісти також вимагали від New York Times більше висвітлювати теми щодо зміни клімату.

Фото: Julio Cortez/AP

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY