detector.media
03.09.2019 19:00
Видавництво Vivat вважає позов Медведчука спробою прямого тиску на свободу слова в Україні
Видавництво Vivat вважає позов Медведчука спробою прямого тиску на свободу слова в Україні
Раніше голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук подав проти журналіста Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat позов про захист честі, гідності та ділової репутації через книгу «Справа Василя Стуса».

Видавництво, у свою чергу, оприлюднило офіційну реакцію на цей позов генеральної директорки Юлії Орлової.

«Можу з упевненістю сказати, що текст [книги] не містить ненормативної лексики або будь-яких речей, які зазіхають на норми моралі, суспільні цінності або публічний порядок, а також інших речей, заборонених українським законодавством. Ми працюємо з відомими авторами-експертами в своїй галузі: вони відкрито висловлюють свою позицію, думки та оціночні судження з того чи іншого питання. Суть видавничого процесу – максимально точно донести думку автора до якомога ширшого кола читачів, мінімально редагуючи принципово важливі для нього моменти. У зв'язку з цим, я вважаю даний позов спробою прямого тиску на свободу слова в Україні. Цей процес буде важливим прецедентом для всього книговидавничої бізнесу нашої країни та й свободи слова в країні в цілому. Не забуваємо також, що Вахтанг Кіпіані не просто автор – журналіст», - йдеться в її заяві.

У видавництві повідомили, що відповідачів за позовом троє: сам автор – Вахтанг Кіпіані, видавництво Vivat та типографія «Юнісофт», яка друкувала книгу.

«Суть позову зводиться до того, щоб вилучити з продажу – по суті, заборонити поширення книги в будь-якій формі і на будь-якій території. Згідно заяві позивача книга містить нібито недостовірну, на думку позивача, інформацію», - додали у видавництві.

Слухання справи відбудеться 2 жовтня 2019 року в Дарницькому суді міста Києва.

Раніше журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив про позов Медведчука через книгу «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». У книзі йдеться про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса, а також зібрано архівні документи з кримінальної справи поета, покази свідків, його листи з в’язниці, спогади його рідних та друзів.

Як писав ДМ, Віктор Медведчук також подав до суду позов на Видавничий дім Медіа ДК (журнал НВ, сайт NV.ua і Радіо НВ).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY