detector.media
03.09.2019 11:42
Кабмін створив Міністерство культури, молоді та спорту на базі МІП
Кабмін створив Міністерство культури, молоді та спорту на базі МІП
Кабінет міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою Міністерство культури, молоді та спорту України створять на базі Міністерства інформаційної політики, а Міністерство цифрової трансформації – Державного агентства з питань електронного урядування.

Про це йдеться в документі від 2 вересня, який опублікували на сайті «Урядового порталу».

Цією постановою уряд також ліквідував Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту.

«Утворити Міністерство культури, молоді та спорту України, реорганізувавши шляхом перетворення Міністерство інформаційної політики та поклавши на утворений центральний орган виконавчої влади завдання та функції Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту, що ліквідуються. <…> Утворити Міністерство цифрової трансформації України, реорганізувавши Державне агентство з питань електронного урядування шляхом перетворення», – йдеться в документі.

Кабмін також установив, що Міністерство культури, молоді та спорту є правонаступником майна, прав і обов’язків Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту, що ліквідуються.

«Центральні органи виконавчої влади, що припиняються згідно з цією постановою, продовжують виконувати функції та повноваження у визначених сферах до завершення здійснення заходів з утворення та/або реорганізації центральних органів виконавчої влади, яким передаються повноваження та функції центральних органів виконавчої влади, що припиняються», – зазначається в документі.

Крім того, уряд зобов’язав Міністерство юстиції протягом тижня подати проєкт акту Кабінету міністрів щодо утворення комісій з реорганізації МІП, Держагентства з питань електронного урядування та утворення комісій з ліквідації Мінкультури і Міністерства молоді та спорту.

Також Кабмін зобов’язав віцепрем’єрміністра – міністра цифрової трансформації та міністра культури, молоді та спорту протягом 10 днів забезпечити підготовку і внесення на розгляд уряду:

Міністерство фінансів повинне під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2019 рік» передбачити видатки, необхідні для забезпечення виконання цієї постанови.

Нагадаємо,у липні стало відомо про плани нової влади трансформувати Міністерство інформаційної політики та інші державні органи, дотичні до інформаційної сфери. Зокрема, від представників команди Володимира Зеленського лунали ідеї ліквідувати Міністерство інформаційної політики, об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення, створити IT-міністерство на базі Мінінформполітики, об'єднати міністерства культури, інформаційної політики та молоді і спорту в одне відомство під назвою Міністерство з гуманітарної політики.

До складу нового уряду, який Верховна Рада призначила 29 серпня, увійшли міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і віцепрем'єрміністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Михайло Федоров з 21 травня – позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з діджитал-напряму. 21 липня був обраний народним депутатом за списком партії «Слуга народу» (№6 у списку). До обрання нардепом був керівником digital-агентства SMM Studio, очолював діджитал-напрям виборчої кампанії Володимира Зеленського. Михайлові Федорову 28 років, він випускник Запорізького національного університету (факультет соціології та управління).

Володимир Бородянський з 29 липня – позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань. Його називали найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра нового міністерства гуманітарної політики, яке планувалося створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики. З березня 2012 року до 15 грудня 2018 року очолював медіахолдинг Віктора Пінчука StarLightMedia, поєднуючи це з роботою на посаді генерального директора телеканалу СТБ. 

Фото: Кабінет міністрів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY