detector.media
01.09.2019 15:21
Пентагон замовив розробку програмного забезпечення для протидії фейковим новинам
Пентагон замовив розробку програмного забезпечення для протидії фейковим новинам
Завданням програми «СемаФор» (Semantic Forensics ― семантична експертиза) - виявити неправдиву інформацію серед 500 тисяч розповідей, фотографій, відео- та аудозаписів у соціальних мережах.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на Bloomberg.

«Те, що соціальними медіа зловживають та використовують їх для впливу на вибори, є фактором ризику. Справді цікаво, що DARPA (Агенція передових дослідницьких проєктів Міноборони США - ред.) намагається створити системи стримування, бажаю їм успіху. Проте без законодавчого супроводу це буде далеким від досконалості», ― розповів спеціаліст із комунікацій, доцент Університету Сіракуз Дженніфер Грайгіл.

У Пентагоні сподіваються, що зможуть швидше виявляти умисно створені фейки, збільшивши кількість алгоритмів перевірок. Алгоритми включатимуть здатність сканувати та оцінювати 250 тисяч новинних статей і 250 тисяч дописів у соцмережах, в яких разом міститиметься 5 тисяч фальшивок.  

«Складний набір детекторів семантичних (смислових) суперечностей суттєво збільшить навантаження на фальсифікаторів у медіа. Вони змушені будуть вивіряти кожну семантичну деталь, в той час, як борцям із ними треба буде лише знайти одну чи кілька суперечностей», - йдеться в документі агенції.

На розробку і впровадження системи для відбиття інформаційних атак заплановано чотири роки.

Раніше повідомлялось, що два програмісти вдосконалили штучний інтелект, який може писати фейки про Україну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY