detector.media
30.08.2019 21:21
З каналу ZIK пішов ведучий Олексій Бурлаков (ДОПОВНЕНО)
З каналу ZIK пішов ведучий Олексій Бурлаков (ДОПОВНЕНО)
Олексій Бурлаков зазначив, що втомився «штурхати тіло журналістики в очікуванні патологоанатому».

Про це він написав у Facebook. 

«Ті хто мене знає та працював разом зі мною, пам’ятають (сподіваюсь), що мене переконати чи змусити робити щось, що я вважаю неправильним - дуже важко. І з багатьох робіт я йшов саме через це - через те що не вмію прогинатися та піддаватись і "робити вигляд", але на зіку після купівлі вирішив залишитись через маленьку дівчинку на моїх фото. Але, Принцеса Лея, тато не братиме участі побудові цієї зірки смерті», - зазначив журналіст.

Він додав, що після купівлі телеканалу соратником Медведчука сподівався «віднайти або прищепити якісь паростки журналістики», але «"новий формат" перетравлювати не схотів».

«Думаю, що правильно йти, коли ти більше нічого не можеш зробити чи змінити. Зараз я йду в нікуди. Тому, що зробив все, що міг зробити. Тому відкритий до пропозицій та цікавих ідей) І я бажаю вдачі всій команді, що залишились. Все буде Україна», - написав ведучий.

У коментарі «Детектору медіа» пан Олексій зазначив, що пішов через новий формат роботи телеканалу, який «є великим обмеженням взагалі журналістської діяльності».

«Мені ніхто ніколи не казав, що "це говорити можна, а це говорити не можна". Були певні випадки, але я успішно їх долав. Але це ж не тільки твоя робота в ефірі, це й те, що йде в ефір окрім тебе. Це і синхрони, і відеоматеріали, які ми показуємо. І навіть якщо ти доносиш одну якусь позицію в прямому ефірі, то потім цими відеоматеріалами можна все легко вирівняти і легко виправити на ту, що хотіли донести. Було кілька скандалів і непорозумінь в ефірі. Але я розумію, що новий формат, коли немає гостей в студії, є лише включення, він ускладнює моменти уточнення, заперечення, моменти роботи, які дозволяють принаймні виправити хибну думку, яка може скластися у глядачі після промови експерта», - розповів ведучий. 

Він додав, що й надалі вестиме вечірні ефіри на радіо «Голос столиці».

Нагадаємо, Олексій Бурлаков почав працювати на каналі ZIK у березні 2018-го - був ведучим прямоефірної токінг-студії «Перші про головне».

До цього пан Олексій працював головним редактором новин на регіональному телебаченні, був виконавчим продюсером та ведучим щоденного ток-шоу «Київ-Донбас» на «Громадському радіо», вів програми на телеканалі «Еспресо».

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головна редакторка інформаційного агентства ZIK Тетяна Вергелес. Також на каналі вирішили закрити свої програми Вахтанг КіпіаніСергій Рахманін,Тетяна Даниленко, призупинив вихід своєї програми Остап Дроздов. Пізніше про звільнення із ZIK заявили телеведучі Лейла Мамедова та Остап Дроздов.

Наталя Влащенко залишилася працювати генеральною продюсеркою телеканалу ZIK. Генеральною директоркою телеканалу ZIK після зміни власника стала колишня керівниця «Інтер медіа продакшн» Наталія Вітрук. Її заступником став Данило Нікуленко, який до цього обіймав посаду шеф-редактора медіахолдингу ZIK. Шефредакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та ексшефредакторка ток-шоу на Прямому Дарія Гордійко. Крім того на ZIK перейшов робити авторський проект колишній ведучий NewsOne Василь Апасов.

За оцінками різних джерел «Детектора медіа», з каналу звільнилося приблизно 35% співробітників, а з інформаційної агенції ZIK, яка розташована у Львові, йдуть майже 95% працівників. Джерело, яке наближене до керівництва каналу, стверджує: із ZIK офіційно звільнилася 51 людина, загалом мають намір піти ще близько 350 людей. У перший вечір, коли стало відомо про зміну власника, було написано 90 заяв про звільнення. Три різних джерела «Детектора медіа» стверджують, що на каналі з'явився так званий блеклист – список людей, яких не можна показувати в ефірі, який представила в перший же день нова шефредакторка Дарія Гордійко. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY