detector.media
30.08.2019 10:53
До команди координаторів Офіса з розробки гуманітарної політики ввійшла засновниця «Схід-SOS»
До команди координаторів Офіса з розробки гуманітарної політики ввійшла засновниця «Схід-SOS»
Координаторкою одного з напрямків Офіса з розробки гуманітарної політики України призначено Олександру Дворецьку.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив новопризначений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський

Олександра Дворецька займатиметься напрямком гуманітарної та інформаційної політики тимчасово окупованих територій.

Пані Дворецька – правозахисниця з Криму, політолог, співзасновниця та членкиня правління Благодійного фонду «Схід-SOS», який опікується питаннями захисту прав переселенців, мешканців тимчасово окупованих територій та територій близько лінії зіткнення.

До березня 2014 року очолювала Кримський правозахисний центр «Дія».

Була співавторкою законопроектів щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, зниклих безвісти, а також законодавчих ініціатив по забезпеченню політичних прав переселенців, а також нормативного регулювання організації порядку перетину КПВВ в Донецькій та Луганській областях. Була співкоорганізаторкою від громадських організацій парламентських слухань про тимчасово окуповані території та внутрішньо переміщенних осіб у Верховній Раді України у 2016 році. Входила до Експертної ради парламентського комітету з прав людини.

Нагадаємо, Володимир Бородянський з 29 липня – позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань. Його називали найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра нового міністерства гуманітарної політики, яке планувалося створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики. 29 серпня Володимира Бородянського призначено міністром культури молоді та спорту. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY