detector.media
29.08.2019 20:54
У справі про напад на журналістів «112 Україна» оголошено три підозри, затримані двоє осіб - поліція
У справі про напад на журналістів «112 Україна» оголошено три підозри, затримані двоє осіб - поліція
Крім того, 10 осіб притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області.

Зазначимо, що напад на знімальну групу телеканалу «112 Україна» стався 28 серпня у селищі Золочів Харківської області. Журналісти робили сюжет про розкрадання лісу. 

Поліція повідомляє, що одному з «найбільш активних учасників» нападу на знімальну групу оголошено про підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Ще двоє учасників конфлікту затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочинів. Їм інкримінують вчинення протиправних дій, передбачених ч. 3 ст. 171 та ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

За інформацією правоохоронців, саме ці особи - охоронці лісопереробного підприємства - застосовуючи силу, перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту: представник ЗМІ отримав забій спини, нирки, а також синці на лобній частині голови та обличчі.

Під час досудового розслідування членів знімальної групи телеканалу визнали потерпілими у кримінальному провадженні, а потерпілого журналіста направили на медичне обстеження. 

Всього слідчі, прокурори та працівники оперативних підрозділів допитали як свідків 48 осіб. Процесуальний керівник виніс 22 постанови про відібрання зразків слідів пальців рук у 19 свідків та 3 потерпілих для проведення експертиз.

На даний час досудове розслідування триває за ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.1 ст. 186 (грабіж), ст.293 (групове порушене громадського порядку), ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. За вчинення даних злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. 

Раніше повідомлялось, що поліція Харківської області затримала 49 ймовірних учасників нападу на журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY