detector.media
29.08.2019 15:22
Разумков: Змінити рішення про призначення Шуфрича головою Комітету свободи слова вже неможливо
Разумков: Змінити рішення про призначення Шуфрича головою Комітету свободи слова вже неможливо
Змінити проект постанови про призначення Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики неможливо. Про це заявив голова підготовчої депутатської групи, кандидат на посаду голови Верховної Ради, Дмитро Разумков («Слуга народу») у відповідь на запитання співголови фракції «Європейська солідарність» Артура Герасимова.

Артур Герасимов запитав у Дмитра Разумкова, чи можливо змінити рішення підготовчої депутатської групи про призначення керівником Комітету свободи слова «найближчого друга Медведчука, кума Путіна, Нестора Шуфрича». «Ми вважаємо це неприпустимим. Чи будуть внесені зміни в цю постанову?», – запитав він.

«Можливості внести зміни в цю постанову пропозиції ... неможливо, тому що діяльність підготовчої депутатської групи завершена. Саме тому змінити таке рішення неможливо», – сказав Дмитро Разумков.

Він додав, що партія «Слуга народу» пропонувала всім політичним силам долучитися до процесу розподілу керівних посад у різних комітетах і не втручалася в розподіл позицій між тими політичними силами, які не входять до більшості.

Зазначимо, що керівництво парламентських комітетів обирається Верховною Радою, тож остаточне рішення - за парламентом. Згідно з порядком денним, Верховна Рада 29 серпня має ухвалити постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання, а також про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів та членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання.

За даними видання «Український тиждень», до Комітету з питань свободи слова увійдуть п’ять депутатів. Його очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа – За життя»). Заступником стане Євгеній Брагар («Слуга народу»), секретарем – Сергій Швець («Слуга народу»), членами комітету  Андрій Мотовиловець і Сергій Штепа (обидва – «Слуга народу»).

Нагадаємо, 26 серпня за підсумками засідання підготовчої групи щодо роботи Верховної Ради представник партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) Вадим Рабінович повідомив, що його фракції запропоновано очолити Комітет з питань свободи слова. А 27 серпня підготовча депутатська група затвердила кандидатури очільників комітетів, і за цим розподілом Комітет з питань свободи слова може очолити Нестор Шуфрич.

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» відреагував на цю звістку закликом не допустити головування у комітеті свободи слова представника ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій та брали безпосередню участь в утисках свободи слови. Своє обурення також висловили журналісти телеканалу «Еспресо».

Політичні партії «Європейська солідарність» і «Голос» публічно виступили проти обрання представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова і закликали «Слугу народу» переглянути таке рішення.

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив, що більшість у парламентському Комітету з питань свободи слова все одно складатимуть депутати від партії «Слуга народу».

28 серпня партії «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина» відкликали своїх представників з Комітету з питань свободи слова. Народна депутатка від партії «Батьківщина» Альона Шкрум заявила, що відмовилася від посади першого заступника голови Комітету свободи слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY