detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
29.08.2019 14:27
Пресслужба Ради пояснила ситуацію із недопуском журналістів у ложу преси
Пресслужба Ради пояснила ситуацію із недопуском журналістів у ложу преси
На урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року, акредитувалися загалом близько 700 журналістів.

Про це «Детектору медіа» повідомив Андрій Степаненко, керівник сектору взаємодії зі ЗМІ, виконувач обов’язків керівника пресслужби Верховної Рада.  

Він також прокоментував ситуацію із недопуском журналістів в ложу для преси: «Коли став анонс на сайті Верховної Ради, у ньому було позначено, що необхідно вказати професію – фотограф, оператор, журналіст. Деякі медійники на це не звернули увагу і просто писали агенцію. Охорона не реагує на "агенцію". У ложу преси в цей день допускалася лише оптика (оператори та фотографи з технікою, – ДМ), оскільки дуже багато акредитованих».

Андрій Степаненко сказав, що медійників, які вказали в акредитації «фото/відео», пресслужба ВР внесла в окремий список для охорони. «І пред’являти претензії до УДО – я думаю, це не вірно, якщо була неправильно заповнена акредитація. А комп’ютер просто визначив – якщо пишуть "агенція", то значить це журналіст», – пояснив він, додавши, що система автоматично не могла підтвердити акредитацію.

За його словами, ложа для преси «була сьогодні "обрізна", бо там виступав хор». Пан Степаненко зауважив, що журналісти та кореспонденти 29 серпня працювали виключно в кулуарах другого і третього поверхів. Натомість оператори та фотографи працювали в ложі преси, там було понад 100 камер. Він уточнив, що «можливо навіть більше, бо йшли на зустріч (журналістам, які неправильно заповнили акредитацію, – ДМ)».

Нагадаємо, у Верховній Раді України 29 серпня 2019 року відбулося урочисте засідання парламенту з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року. Журналісти поскаржилися на роботу пресслужби парламенту через те, що деяких представників медіа не акредитували на захід.

Зокрема, журналіст НВ Іван Верстюк повідомив «Детектору медіа», що пресслужба ВР не встигла вчасно зробити акредитації на все скликання парламенту та акредитації на сьогоднішнє урочисте засідання.  Крім того, зранку журналістів не пускали в ложу преси в Верховній Раді. За даними LB.ua, у списках на засідання немає жодного журналіста від Прямого каналу, немає журналістів з агентства «Укрінформ», Associated Press, France-Presse, "Главком", Reuters, також не пускають журналістів СТБ, 24 каналу і телеканалу «Наш/Максі.ТВ». У пресслужбі ВР повідомили, що ситуація «може бути пов'язана зі збоєм електронної системи акредитації».

Фото: Станіслав Козлюк / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY