detector.media
29.08.2019 12:47
На Харківщині затримали 49 ймовірних учасників нападу на знімальну групу каналу «112 Україна»
На Харківщині затримали 49 ймовірних учасників нападу на знімальну групу каналу «112 Україна»
Поліція Харківської області повідомила, що затримала 49 ймовірних учасників нападу на знімальну групу телеканалу «112 Україна». Їх доставили до територіальних відділів поліції.

Про це повідомляється на сайті поліції.

«Конфлікт між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами виник під час зйомок відеосюжету. Шляхом застосування сили, охоронці перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту. Тяжкість яких буде встановлена за результатами медогляду», – йдеться в повідомленні.

Крім того, керівництво ГУНП в Харківській області призначило службову перевірку за фактом можливого неналежного ставлення до виконання службових обов’язків працівниками поліції, які першими прибули на місце події. «112 Україна» повідомляв, що правоохоронці, які приїхали на виклик, не стали втручатися в ситуацію – «поліцейські спостерігають в стороні». 

Нагадаємо, 28 серпня у селищі Золочів Харківської області знімальна група телеканалу «112 Україна» робила сюжет про розкрадання лісу. На журналіста Олега Решетняка напали, за його словами, працівники одного з господарств. Журналіста побили і в прямому ефірі відібрали камеру. Нападники заблокували машину телеканалу і пробили колеса, а знімальній групі погрожували фізичною розправою.

Начальник Золочівського райвідділу поліції Сергій Човпан повідомив, що поліція Харківської області внесла до ЄРДР відомості про перешкоджання професійній діяльності журналістів після нападу на знімальну групу телеканалу. За фактом нападу на знімальну групу «112 Україна» відкрито кримінальні провадження за статтями 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345 прим. (погроза або насильство журналісту) та ст. 347 ККУ (умисне знищене або пошкодження майна).

Поліція Харківщини затримала 30 ймовірних учасників нападу на знімальну групу «112 Україна», їх доставили до територіальних відділів поліції. 

Фото: Відділ комунікації поліції Харківської області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY