detector.media
28.08.2019 15:41
До 2 вересня – прийом заявок на конкурс міні-грантів «Я не вірю на слово»
Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) оголосила конкурс міні-грантів «Я не вірю на слово», проєкт спрямований на підвищення рівня медіаграмотності аудиторії всіх видів медіа в південних та східних регіонах України. Заявки для участі в конкурсі приймають до 2 вересня.

Про це повідомляється на сайті організації.

Команда ІРРП пропонує журналістам з південних та східних областей України взяти участь в проєкті. До участі запрошують медійників, блогерів і громадських активісти з Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Матеріали переможців отримають грошову винагороду в розмірі від 4 000 до 5 000 грн. у залежності від складності матеріалу і лише після його публікації/виходу в ефір.

Цілі конкурсу:

«Конкурс передбачає створення  та оприлюднення в усіх видах медіа не менше 20 журналістських матеріалів, спрямованих на підвищення рівня медіаграмотності в різних форматах і жанрах (усі види текстів, інтерактивні формати, інфографіка, фотопроекти, відеосюжети, теле- і радіопрограми). Створені матеріали повинні стимулювати читача аналізувати інформацію в медіа-просторі, формувати навички критичного мислення, що необхідні, аби не піддаватися впливу дезінформації та пропаганди та вміти розпізнавати фейки», – йдеться в повідомленні.

Теми матеріалів (можна обрати свою або із запропонованих):

  1. Розвінчання фейкової новини (маніпуляції) у своєму регіоні з поясненням технології і мети створення і поширення такої інформації.
  2. Тести (у тому числі інтерактивні) «Правда чи брехня», «Новина чи вигадка».
  3. Інтерв`ю з експертом про те, як розпізнавати маніпуляції і фейки, як відрізнити якісні медіа від неякісних (ви можете запропонувати своїх експертів або звернутися за допомогою у їх пошуку до ІРРП).
  4. Обговорення з жителями регіону теми довіри до новин, медіаспоживання та критичного мислення (дискусія, опитування, влог).
  5. Слідкуйте за словами! Топ-5 (7,10) способів викривлення інформації в медіа, що найчастіше сьогодні використовуються.
  6. Дискусія про загрозу фейків і маніпуляцій у медіа за участі експертів (для теле- і радіоформатів).
  7. Що таке «джинса» і способи її розпізнати.
  8. 3 (5,7,10) способів перевірити правдивість інформації в інтернеті – інструкція для медіаюзерів (для онлайну).
  9. 3 (5,7,10) способів обдурити виборців, якими користуються українські політики
  10. Не вір, не лайкай, не ділись. Правила інформаційної гігієни в соцмережах (на локальних прикладах).
  11. Подивитися, які матеріали було опубліковано в межах минулорічного конкурсу «Я не вірю на слово», можна тут.

Умови конкурсу:

«З авторами заявок, що пройдуть відбір працюватимуть редактори-ментори. Створені матеріали мають бути надіслані на допублікаційну редакторську експертизу та допрацьовані, якщо на цьому наполягатиме редактор-ментор», – наголошують організатори.

Заявки приймаються до 02 вересня 2019 року. Результати відбору буде повідомлено заявникам до 10 вересня 2019 року.

Анкету-заявку необхідно заповнити за посиланням.

Контакти: адреса irrp@ukr.net  або координаторка проєкту Оксана Євтушенко, тел.: +38 067 234 42 16.

ГО «Інститут розвитку регіональної преси – ІРРП» в партнерстві з Європейським центром свободи преси та ЗМІ (ECPMF), Лейпциг,  за підтримки  Міністерства закордонних справ Німеччини. Конкурс проводиться в рамках реалізації проекту «re:start democratic discourse-2».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY