detector.media
28.08.2019 10:30
Партія «ЄС» закликала «Голос» і «Батьківщину» виступити проти призначення Шуфрича головою Комітету свободи слова
Партія «ЄС» закликала «Голос» і «Батьківщину» виступити проти призначення Шуфрича головою Комітету свободи слова
Політична партія «Європейська Солідарність» вважає неприйнятним обрання головою парламентського Комітету з питань свободи слова представника «Опозиційної платформи – За життя» Нестора Шуфрича та закликала партії «Голос» і «Батьківщина» публічно виступити проти цього призначення.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

«Справжні погляди проросійських політиків настільки ж далекі від свободи слова, наскільки близька їхня позиція до Росії. Відповідно, пропозицію правлячої влади очолити цей комітет представнику проросійської сили означає, що партія "Слуга народу" поділяє російські підходи до монополії влади над інформаційним простором», – йдеться в повідомленні.

У партії заявили, що нібито лише вони були проти призначення Нестора Шуфрича на цю посаду.

«Ми здивовані позицією інших фракцій, зокрема народних депутатів від "Голосу", які мовчки не заперечували проти окупації ключового опозиційного комітету депутатами проросійських поглядів, адже ця політична сила вже довела на практиці як виглядає проросійська цензура на прикладі деяких ЗМІ», – зазначається в заяві.

Крім того, у «ЄС» висловили сподівання, що «всі проєвроєвропейські сили зможуть об’єднано виступити проти наруги над базовим демократичним принципом – свободи слова, і що спільно нам вдасться не допустити такої ганьби для Верховної Ради 9 скликання».

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич(«Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За призначення голів комітетів новообрані народні депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

Фото: Lb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY