detector.media
27.08.2019 21:14
Ткаченко очолить Комітет гуманітарної та інформполітики, а Шуфрич - Комітет свободи слова
Ткаченко очолить Комітет гуманітарної та інформполітики, а Шуфрич - Комітет свободи слова
Такі кандидатури затвердила на засіданні 27 серпня підготовча депутатська група. Проте за них ще має проголосувати парламент.

Про це пише УНІАН.

Повідомляється, що Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики ймовірно очолить колишній генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко. Він обраний до парламенту від партії «Слуга народу». Про плани Олександра Ткаченка у Верховній Раді читайте в його інтерв’ю «Детектору медіа».

Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За призначення голів комітетів новообрані народні депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Раніше співголова партії ОПЗЖ Вадим Рабинович повідомляв, що його політсилі запропонували очолити Комітет з питань свободи слова.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY