detector.media
26.08.2019 12:04
Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях
Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях
Президент США Дональд Трамп знову звинуватив CNN, AP, NBC і Fox News у фейкових новинах та начебто сфальсифікованих результатах опитування.

Про це він написав у Twitter.

Президенту США не сподобались результати опитування щодо підтримки його дій, які оприлюднила низка американських ЗМІ. Так, АР повідомило, що лише 36% американців схвалюють те, як Трамп виконує своб роботу на посаді президента; 62% не схвалюють. За даними CNN, 40% американців  підтримує голову держави, а 56% - не підтримує.

За словами Трампа, низка «гарних опитувань» показує рівень його підтримки в межах 50%, однак «фальшиві ЗМІ», до яких він відносить AP, CNN, NBC і Fox News, демонструють інші цифри.

Видання Vox називає компанію Zogbi, на опитування якої посилається Трамп, «ненадійним опитувачем» зі «незрозумілою методологію».

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп звинуватив журналістів у своєму низькому рейтингу. Також після критичної колонки на свою адресу президент США назвав видання The New York Times «ворогом народу» та сказав, що воно «має на колінах просити пробачення».

Видання Washington Post почало збирати неправдиві заяви політика у спеціальній базі даних упродовж перших ста днів, які провів Дональд Трамп на посту президента. За весь час існування такого проекту з перевірки фактів назбиралось 10111 неправдивих тез.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY