detector.media
25.08.2019 10:55
UATV запустив цикл влогів для розвіювання міфів російської пропаганди
UATV запустив цикл влогів для розвіювання міфів російської пропаганди
Мета серії влогів «Real.Україна» - допомогти закордонній аудиторії більше розуміти реальну Україну.

Про це повідомляється на сайті телеканалу іномовлення UATV.

«Агресія Росії проти України триває понад 5 років. А інформаційні атаки з боку РФ почалися набагато раніше. Проти нас працює велетенська (і дуже добре профінансована) пропагандистська машина. У результаті її роботи в інформаційному просторі з’явилося безліч міфів про Україну, небезпечних тим, що про це нібито "всі знають", тому перевіряти ніхто не буде. Але ці історії абсолютно не відповідають дійсності або навмисне її викривлюють. І з цим можна і треба боротися. Варто лише копнути трохи глибше, провести базовий факт-чекінг – і міфи розсипаються під вагою власної абсурдності», - розповіла начальниця відділу перекладачів та редакторів редакції мовлення англійською мовою Олена Хоменко.

Серед міфів російської пропаганди, які взялися спростувати журналісти - начебто штучне походження української мови або визначення її як «діалекту російської», участь у бойових діях на Донбасі нібито тільки мешканців Західної України, існування держави Україна тільки протягом останніх 28 років та інші. Також львівські спецкори показали, що у місті Лева люблять і поважають російськомовних людей, і завжди прийдуть їм на допомогу.

Цикл влогів «Real.Україна» стартував з розвіювання найпоширенішого міфу, що російських військових на Донбасі начебто немає і що там триває «громадянська війна». Журналісти UATV зібрали приклади присутності регулярної армії РФ на Донбасі.

Переглянути всі сюжети із циклу можна за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY