detector.media
22.08.2019 20:31
У Сєвєродонецьку припинено діяльність антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ
У Сєвєродонецьку припинено діяльність антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ
Підозрюваний ймовірно був адміністратором інтернет-спільнот антиукраїнського спрямування, зокрема «Юго-Восток Новороссия 2015-2022».

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За інформацією правоохоронців, мешканець Сєвєродонецька у Луганській області начебто розповсюджував інформаційні матеріали антиукраїнського змісту через заборонені соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники».

«Адміністратор інтернет-спільнот антиукраїнського спрямування, зокрема "Юго-Восток Новороссия 2015-2022", виконував за грошову винагороду завдання від російських кураторів. За задумом замовників, провокаційні публікації мали призвести до дестабілізації суспільних настроїв напередодні та в День Незалежності України у районах Донецької та Луганської областей, прилеглих до непідконтрольних українській владі територій», - йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці встановили, що ймовірний агітатор здійснював свою діяльність за аналогічною схемою, виявленою оперативниками СБУ раніше в Одеському, Дніпропетровському та Сумському регіонах. У СБУ зазначили, що інтернет-агітатори за координацією кураторів з РФ поширюють заклики до штучного розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та здійснюють підбір однодумців серед користувачів соцмереж для залучення їх до протиправної діяльності.

Раніше на Сумщині викрили антиукраїнського «інтернет-агітатора», який популяризував бойовиків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY