detector.media
20.08.2019 17:30
«Громадське» покаже прем’єру стрічки про полонених моряків до Дня незалежності
«Громадське» покаже прем’єру стрічки про полонених моряків до Дня незалежності
«Громадське телебачення» 23 серпня о 17:00 покаже документальний фільм «Керченські бранці» про українських моряків, яких 25 листопада 2018 року російські військові незаконно захопили біля Керченської протоки в Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба каналу.

«Журналісти "Громадського" поспілкувалися з рідними моряків, були в російських судах, говорили з адвокатами, військовими, самими військовополоненими. Документальна стрічка "Керченські бранці" – наша спроба реконструювати події 28 листопада у протоці», – йдеться в повідомленні.

«Керченські бранці» – стрічка власного виробництва «Громадського», авторка фільму – Вікторія Рощина.

«Ми намагалися подивитися ширше на історію захоплення українських моряків. Шукали відповіді на питання про те, чи є важелі впливу на Росію у міжнародної спільноти і судів та як нам захищати свої території у морі, не наражаючи на небезпеку українських військових і повертати тих, хто вже у полоні», – розповіла пані Рощина.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в Керченській протоці прикордонна служба ФСБ Росії атакувала й захопила три українських військових судна, не давши їм пройти в Азовське море. У полон потрапили 24 українських моряки.

У зв'язку з цим був запроваджений воєнний стан із 14:00 26 листопада 2018 року строком на 30 діб – до 14:00 26 грудня 2018 року – згідно із затвердженим Верховною Радою указом президента «Про запровадження воєнного стану в Україні», в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

26 грудня Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки й оборони оголосив о 14:00 завершився строк дії воєнного стану.

Фото: Громадське 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY