detector.media
20.08.2019 12:02
СБУ порушила провадження щодо каналу «112 Україна» – theБабель
СБУ порушила провадження щодо каналу «112 Україна» – theБабель
За інформацією джерел видання, за новим провадженням щодо телеканалу стоїть глава ОПУ Андрій Богдан.

Служба безпеки України в серпні порушила кримінальне провадження щодо телеканалу «112 Україна» за статтею 206 Кримінального кодексу (протидія законній господарській діяльності). Про це 20 серпня повідомляє theБабель з посиланням на два джерела в правоохоронних органах.

За їх даними, провадження відкрили на підставі заяви Андрія Подщіпкова, колишнього (номінального) власника каналу, який нещодавно повернувся в Україну.

Зазначається, що в рамках слідства СБУ просить Генеральну прокуратуру порушити клопотання про арешт майна телеканалу. Однак, за інформацією видання, глава ГПУ Юрій Луценко відмовляється це робити. Крім того, згідно з повідомленням, «у ГПУ думають передати провадження в МВС, оскільки 206 стаття не належить до підслідності СБУ».

Тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Іван Баканов не підтвердив і не спростував цю інформацію, написавши, що це таємниця слідства. Юрій Луценко на питання theБабеля відповів: «Моя позиція – заарештовувати ЗМІ можна тільки в справі про держзраду або загрозу територіальній цілісності. Усе інше – неприйнятно для демократії. Цей принцип я сповідував по відношенню до "1+1", так само дію і тут».

«Два джерела theБабеля у правоохоронних органах та в оточенні колишнього керівництва каналу, стверджують, що і за відеозверненням Подщіпкова, і за новим кримінальним провадженням щодо "112" стоїть глава Офісу президента Андрій Богдан. Його мета, нібито, отримати контроль над найрейтинговішим інформаційним каналом країни та вивести його зі сфери впливу близького друга Володимира Путіна – [Віктора] Медведчука. І хоча стосунки у Богдана з Бакановим напружені, у цьому випадку СБУ з ОП працюють синхронно. Отримати відповідь Богдана з цього приводу theБабелю не вдалося: він не прочитав надіслані йому питання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 січня 2014 року генеральний директор «112 Україна» Андрій Подщипков заявив, що саме він є власником цього каналу. ЗМІ повідомляли, що Андрій Подщипков не єдиний власник каналу і основним власником є Ольга Зубрицька дружина екскреативного продюсера телеканалу Віктора Зубрицького.

Нещодавно в інтерв'ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький заявив, що від моменту створення каналу і до його продажу Едуарду Катцу (після якого власником каналу став Тарас Козак) справжнім власником каналу був він особисто та його дружина Ольга Зубрицька, а пан Подщипков був номінальним власником. За його словами, Андрій Подщипков, «потрапив у міцні руки шахраїв, які намагаються розіграти карти ошуканого власника».

Фото: theБабель

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY