detector.media
19.08.2019 12:55
СБУ після розслідування «Крим.Реалії» вирішила перевірити діяльність кінокорпорації IMAX у Криму
СБУ після розслідування «Крим.Реалії» вирішила перевірити діяльність кінокорпорації IMAX у Криму
Служба безпеки України перевірить інформацію, яку видання «Крим.Реалії» оприлюднило в журналістському розслідуванні про роботу в анексованому Криму канадської кінокорпорації IMAX та інших західних представництв кіноіндустрії.

Про це у відомстві повідомили «Крим.Реалії» у відповідь на запит.

Прессекретарка СБУ Олена Гітлянська уточнила, що «після перевірки інформації, у разі наявності підстав, СБУ буде вжито заходів правового реагування».

Крім того, пресслужба Міністерства закордонних справ Канади повідомила, що вони також знайомі з ситуацією і повідомлять про свою позицію найближчим часом.

Зазначається, що в Ялті продовжує роботу кінотеатр «Сатурн-IMAX», де показують іноземні фільми в форматі ІMAX, незважаючи на режим санкцій. У цьому та інших кінотеатрах анексованого півострова демонструють західні новинки в російському дубляжі. Зокрема, зараз ялтинський кінотеатру «Сатурн IMAX» пропонує до перегляду три фільми в форматі IMAX.

Посольство Канади в Україні раніше повідомило, що можлива діяльність компанії IMAX в Ялті (кінотеатр «Сатурн IMAX») буде перевірена Королівської канадської кінної поліцією і Канадської митною службою.

Нагадаємо, за даними «Крим.Реалії», компанія Film.ua, яка є виробником і правовласником стрічки «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», відкликала фільм з прокату в кінотеатрах Криму, де його розповсюджувала російська дистриб'юторська компанія «Експонента Філм».

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY