detector.media
17.08.2019 12:46
Російські ЗМІ поширили фейк про приїзд іранських атлетів до анексованого Криму - UATV
Російські ЗМІ поширили фейк про приїзд іранських атлетів до анексованого Криму - UATV
Журналісти українського телеканалу іномовлення виявили, що російське інформагентство ТАСС поширило фейк про нібито приїзд до окупованого Криму збірної Ірану з легкої атлетикию

Про це повідомляється на сайті UATV.

Так, повідомлення на сайті ТАСС з'явилось 12 серпня. Інформагентство, посилаючись на президента так званого «Кримського футбольного союзу» Юрія Ветоху, поширило інформацію, що іранські спортсмени проведуть збори в анексованому Криму.

Журналісти UATV відправили інформаційний запит з цього приводу до МЗС України.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України за роз’ясненнями звернулося до Посольства Ірану, яке відповіло, що підготовка іранських спортсменів в окупованому Криму не передбачена.

До того ж, Міністерство спорту і молодіжної політики Ірану відзначило, що поважає суверенітет і територіальну цілісність України і повністю поділяє офіційну позицію Тегерана.

МЗС і Посольство України в Ірані повідомляють, що додатково проведуть перевірку цієї інформації.

Нагадаємо, раніше низка українських ЗМІ поширила фейк про те, що словенська дзюдоїстка Раша Срака (Raša Sraka) стала послом Словенії в Росії. Така спортсменка справді є, і вона вже стала своєрідним мемом на пострадянському просторі, але новина про її призначення виявилася фейком. Першоджерелом було російське сатиричне видання «Панорама», яке пише фейкові новини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY