detector.media
15.08.2019 20:57
Комітети свободи слова та інформполітики увійшли до переліку профільних комітетів у майбутній ВР
Комітети свободи слова та інформполітики увійшли до переліку профільних комітетів у майбутній ВР
Підготовча група з новообраних народних депутатів на засіданні 15 серпня визначила перелік із 23-х профільних комітетів Верховної Ради.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Основні мотиви, які ми напрацьовували і з яких в принципі виходили, - це питання скорочення комітетів, які є, укрупнення їх, питання більш детального виписування предметів їх відання. Тому ми в першу чергу сконцентрувалися на кількості комітетів. Окрім цього, ми підкоригували суттєво назви комітетів у зв'язку з укрупненням... Ми пропонуємо скоротити кількість комітетів до 23. По суті, буде мінус 5 комітетів у порівнянні з минулим скликанням», - зазначив координатор першої підготовчої групи, майбутній народний депутат від партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук.

Назви майбутніх комітетів у парламенті дев'ятого скликання:

Таким чином, у Верховній Раді нового скликання не буде комітетів з питань культури та духовності, з питань свободи слова та інформаційної політики, з питань інформатизації та зв'язку. Натомість будуть комітети з питань гуманітарної та інформаційної політики, з питань свободи слова, з питань цифрової трансформації.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що у Верховній Раді 9-го скликання з'явиться так званий гуманітарний та інформаційний комітет (робоча назва), який може очолити новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що в Раді створять новий комітет, який займатиметься інформаційною та гуманітарною політикою, і він оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту.

Згодом новообраний народний депутат від «Слуги народу», радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв повідомив «Детектору медіа», що у Верховні Раді 9-го скликання залишаться комітети з питань свободи слова і прав людини. За його словами, посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

Потім стало відомо, що партія «Слуга народу» пропонує створити в Раді, серед інших, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітет з питань свободи слова. Загалом партія пропонувала зменшити кількість комітетів у Верховній Раді України 9-го скликання з 27-ми до 22-х.

Партія «Опозиційна платформа – За життя» заявила, що хоче очолити Комітет з питань свободи слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY