detector.media
15.08.2019 13:17
Хмельницький суд відхилив апеляцію Шиньковича до журналістів
Хмельницький суд відхилив апеляцію Шиньковича до журналістів
Раніше Хмельницький міськрайонний суд не задовольнив позов Андрія Шиньковича до ТОВ «Продюсерський центр "Ексклюзив"» щодо спростування інформації.

Хмельницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу Андрія Шиньковича, народного депутата восьмого скликання від Блоку Петра Порошенка, подану на рішення суду першої інстанції. Про це свідчить постанова суду від 8 серпня, передає «Незалежний громадський портал».

Андрій Шинькович оскаржував сюжет телеканалу «Ексклюзив» під назвою «Як нардепи на Хмельниччині привласнюють чужу роботу», у якому журналісти розкритикували тоді ще депутата за піар на ремонті державної дороги в своєму окрузі.

За словами представниці апеляційного суду Юлія Салдан, суд погодився, що «Андрій Шинькович, будучи народним депутатом, є публічною особою, а тому свідомо відкритий для прискіпливого контролю за його особою, як з боку пересічних громадян, так і ЗМІ». Зазначається, що інформація, поширена журналістами, стосується виключно професійної депутатської діяльності політика, а не його приватного життя.

«Позивач не надав суду належних і допустимих доказів того, що йому дійсно заподіяна моральна шкода або настали інші негативні наслідки через розповсюдження інформації про нього», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Хмельницький апеляційний суд щодо висновку експерта за результатами лінгвістичної експертизи тексту сюжету постановив, що такий висновок не є однозначним: «Тому суд першої інстанції правомірно не прийняв його як доказ того, що інформація із спірного відеоматеріалу є недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію позивача».

Нагадаємо, 27 лютого 2019 року Хмельницький міськрайонний суд не задовольнив позов народного депутата від Блоку Петра Порошенка Андрія Шиньковича до ТОВ «Продюсерський центр "Ексклюзив"». Нардеп вимагав спростувати інформацію, подану в сюжеті телеканалу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY