detector.media
15.08.2019 12:10
У Латвії звинуватили телеканал «Россия 24» у розпалюванні ненависті
У Латвії звинуватили телеканал «Россия 24» у розпалюванні ненависті
Національна рада з питань електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії звинуватила телеканал «Россия 24» у розпалюванні ненависті в новинному випуску, який був присвячений новому президенту країни Егілсу Левітсу.

Про це повідомляє портал Delfi.

У NEPLP пояснили, що в програмі від 30 травня на каналі «Россия 24» ведуча сказала: «Новообраний президент Латвії Егілс Левітс причетний до дискримінації національних меншин, у тому числі російської...».

Зазначається, латвійське законодавство передбачає, що за зміст, який поширюють канали з третіх країн несе відповідальність кабельний оператор. Відповідну програму новин у Латвії поширюють 19 операторів, тому NEPLP порушила 19 адміністративних справ.

«З огляду на те, що сталося, це можливість для кожного оператора оцінити свою пропозицію каналів», – сказав член NEPLP Патрікс Гріва.

Заступник голови NEPLP Іварс Аболіньш попередив, що рада продовжить стежити «за недружніми Латвії каналами».

Нагадаємо, 25 липня стало відомо, що в Латвії заблокували доступ до інформаційного порталу baltnews.lv, що належить російському Федеральному державному унітарному підприємству «Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"», генеральним директором якого є Дмитро Кисельов.

Фото: Shutterstock

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY