detector.media
Наталія Данькова
14.08.2019 17:29
В Україні запускається своє Fashion TV
В Україні запускається своє Fashion TV
У вересні в Україні запускається нішевий телеканал про моду під міжнародним брендом Fashion TV. Його запуском займається власник групи каналів «Наше медіа» Андрій Верхоляк. До групи входять: «#Наш» (SD/HD), «#Наше Music» (SD/HD/4K), «#Наш Kids» (SD/HD), «#Наше HDR» (SD/HD/4K), «Етно канал» (SD/HD).

11 липня Fashion TV Ukraine проліцензувався в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Його юридична особа – ТОВ «Юкрейніан Фешн Груп». Власником і директором каналу є Андрій Верхоляк, його внесок становить 600 000 грн. У вересні із супутника Amos розпочнеться технічне мовлення.

У своїй презентації в Нацраді Fashion TV позиціонував себе як «телеглянець» і «телеканал про все, що є модним»: творіння дизайнерів, стиль, естетику, спосіб життя, світські події, спорт, арт, високу кухню та подорожі.

Детальніше про формат, контент, шляхи монетизації та дистрибуції Fashion TV Андрій Верхоляк розповів у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа».

– Пане Андрію, чому ви вирішили запускати канал про модну індустрію Fashion TV? Це буде українська версія міжнародного каналу чи інший проект?

– Ми володіємо правами на торгову марку Fashion TV на території України. Це буде «автономна» українська версія. З повністю українським/україномовним контентом про українську моду. Жодного імпорту контенту.

– Які саме права ви купували в міжнародного Fashion TV? Тобто ви отримали франшизу на міжнародну версію? Чи ви купили права саме на торгову марку?

– На торгову марку на території України.

– Чим ваш формат відрізнятиметься від міжнародної версії?

– У міжнародних версіях транслюється зарубіжний контент про світ моди за кордоном. А наш канал зосередиться виключно на українських дизайнерах та українській моді. Ми розповідатимемо про вітчизняну фешн-індустрію, діяльність агенцій, конкурсів краси. Увесь контент буде оригінальним та орієнтованим на українського глядача.

Ми впевнені, що ця ніша не зайнята таким форматом. Усі канали, які працюють з модною тематикою, базово імпортують контент. А ми будемо здійснювати функцію експорту української фешн-індустрії.

– Коли плануєте запуск каналу і які ваші плани щодо його дистрибуції?

– Запуск плануємо на вересень. Домовленостей з провайдерами поки що в нас немає. Тому що насамперед ми зосередили всі сили на виробництві контенту. Зараз він уже відзнятий і перебуває на етапі монтажу. У вересні стартує технічне мовлення, і тоді розпочнеться дистрибуція. Упевнений, що провайдерам цей формат буде цікавим і вони будуть готові за нього платити саме через якість контенту.

– Який контент вийде в ефірі?

– Понад рік ми готували промо відео українських брендів (зокрема, весільних) та моделей. Ми співпрацюємо з різними брендами та агенціями. У нас уже готово декілька десятків годин.

– Чи дороге виробництво в порівнянні з вашими іншими каналами?

– Так. У кілька разів дорожче. Але ми вже багато років виготовляли такий контент. Я родом із Чернівців, а Чернівці на весільному ринку знають усі. І все починалося з виробництва. Тоді в нас виникла потреба і в появі місця, де цей контент можна транслювати.

– Скільки коштує година виробництва?

– Дуже важко порахувати, бо ми знімаємо ролики і в Чернівцях, і в Монако, і в Монте-Карло. Тому затрати можуть бути не співмірні. А найдешевшим нашим контентом є проекти з порадами блогерів.

– Які шляхи монетизації ви бачите для каналу?

– Насамперед ми будемо монетизувати сам контент за рахунок спонсорів і продакт плейсменту. Ми будемо створювати контент для власників торгових марок і брендів. В ефірі світового Fashion TV в основному виходять проморолики топових брендів. Це відео триває 2-3 хвилини, але виглядає як художній фільм. І наш канал стане місцем трансляції такого продукту. Додатково ми отримуватимемо кошти від провайдерів. Також робимо ставку на HoReCa (трансляція каналу в кафе, барах, ресторанах, салонах краси тощо). Fashion TV – це один зі стратегічних і найпопулярніших форматів для цього сегменту. Навіть спорт менш популярний для HoReCa, ніж фешн. Поки що угоди ще не укладені, але ми працюємо над цим.

– Чи плануєте продаж реклами?

– У форматі Fashion TV прямої реклами не може бути, тому, як я й казав, переважно це буде продакт плейсмент. Коли ми запустимося, зможемо вимірювати свій перегляд в ОТТ-сервісах і зрозуміємо, який контент більш популярний, який менш.

– Хто надаватиме вам рейтинги платформ ОТТ?

– Ми співпрацюємо з «Ланетом». І вони спеціально для нас розробили вимірювання, де ми бачимо рейтинг кожних двох секунд контенту всіх наших каналів. Це неймовірний інструмент для маленьких каналів, які не входять у телевізійну панель, але хочуть мати зворотний зв'язок з аудиторією.

– «Ланет» може бути вашим партнером і щодо дистрибуції?

– Чому ні? Я впевнений, що багато провайдерів візьмуть канал. Але в першу чергу на цьому етапі нас цікавить HoReCa. Тому що за місяць або два ми не зайдемо в більшість кабельних мереж. Це досить складна процедура переговорів.

– На які результати хочете вийти до кінця року?

– Ми хочемо сконцентрувати український ринок фешн-індустрії та допомогти спільно розвиватися. До кінця року плануємо бути як мінімум незбитковим каналом. Раніше я займався локальними версіями «Етно каналів» у різних країнах і не планував розвивати інші формати. Але якщо ми маємо команду, яка працює для всіх наших каналів, то й затрати на новий мовник будуть значно меншими, ніж створювати його з нуля. Це дає нам упевненість найближчим часом вийти на самоокупну модель.

– Ви зацікавлені у співпраці з провайдерами різних платформ?

– Так, але ставку робимо на інтернет-сервіси.

– Канал вийде у HD чи 4К як частина ваших мовників?

– У 4К. Ми все від початку знімали саме в цьому форматі. Звісно, він зараз не буде дуже популярним серед провайдерів. Але фешн – це естетичне задоволення, тому 4К особливо для HoReCa є стратегічно важливим. 4К поки що не плануємо подавати через супутник, а лише наземним шляхом. Нашим партнером у цьому буде Cosmonova. Це наш стратегічний технічний партнер.

Фото надані Андрієм Верхоляком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY