detector.media
14.08.2019 17:30
До Слідчого комітету РФ подали скаргу через публікацію даних близько 3 тис. осіб у Telegram
До Слідчого комітету РФ подали скаргу через публікацію даних близько 3 тис. осіб у Telegram
До Слідчого комітету Росії подали заяву через публікацію особистих даних близько трьох тисяч учасників протестів у Москві в Telegram-каналі «Товариш майор». Скаргу подав депутат одного з муніципальних округів Москви Юрій Волнов.

Про це 14 серпня він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Заява про злочин складено за допомогою адвоката "Агори" (міжнародна правозахисна група, – ДМ) і подано в СК через електронну приймальню. У разі відмови дійдемо до ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини, – ДМ)», – сказав Юрій Волнов.

Він зауважив, що про оприлюднення своїх персональних даних в Telegram-каналі дізнався 10 серпня від кореспондента «Медузи» Олексія Ковальова, який «обдзвонював фігурантів зливу і з'ясовував, як їх дані могли опинитися в файлі».

«Нічого несподіваного для мене не сталося, я знав, що вся інформація про мене давно є в "товаришів майорів" з ФСБ, Слідчого комітету та інших відомств, які повинні охороняти приватне життя громадян, а замість цього – займаються політичним розшуком і репресіями проти незгодних», – розповів депутат одного з муніципальних округів Москви.

На його думку, «файл [з даними] досить свіжий». Юрій Волнов пояснив, що в цьому файлі вказаний новий номер його паспорта, який він змінив цієї весни.

Як писав ДМ, 9 серпня в Telegram опублікували дані близько трьох тисяч учасників протестів у Москві, у тому числі журналістів. Через кілька годин після публікації особистих даних в анонімному Telegram-каналі вони були видалені адміністрацією месенджера.

11 серпня глава міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков заявив, що журналісти та активісти, персональні дані яких оприлюднили в Telegram, повідомляють, що їм надходять дзвінки з погрозами.

Нагадаємо, 14 липня в Москві пройшла акція з вимогою пропустити в Мосміськдуму незалежних кандидатів. Близько тисячі учасників акції зібралися в центрі Москви та пішли до будівлі мерії. У результаті силовики затримали близько 25 учасників акції.

27 липня на численному мітингу на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму поліція затримала понад тисячу осіб. Також заарештували на 30 діб засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, а напередодні запланованої акції протесту затримали Іллю Яшина.

27 липня до редакції російського телеканалу «Дождь» приходили працівники поліції, які передали головній редакторці Олександрі Перепелова повістку на допит у «кримінальній справі про Мосміськвиборчкомом».

У Москві 28 липня поліція затримала журналіста російського каналу «Дождь» Данила Сотникова та журналіста «Сноба» Микиту Павлюка-Павлюченка біля лікарні № 64, куди госпіталізували Олексія Навального. Згодом обох журналістів відпустили.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY