detector.media
13.08.2019 19:20
ФСБ намагається вербувати українських військових через знайомство з жінками у соцмережах - СБУ
ФСБ намагається вербувати українських військових через знайомство з жінками у соцмережах - СБУ
Служба безпеки України повідомляє, що зафіксувала численні випадки, коли російські спецслужби або підконтрольні РФ бойовики «Д/ЛНР» намагались завербувати українських військовослужбовців через соцмережі. Зокрема, пропонували за гроші збирати інформацію для ФСБ.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

У Службі безпеки розповіли про випадок, коли керівник підрозділу ЗС України, який проходить службу в районі проведення операції Об’єднаних сил, у соцмережі познайомився з жінкою. Під час листування вона намагалась отримати від офіцера інформацію військового та суспільно-політичного характеру, а також запропонувала збирати інформації в інтересах ФСБ РФ за грошову винагороду, підкреслюючи «матеріальні переваги співробітництва зі спецслужбами Росії».

Жінка також нібито обіцяла військовому виїзд до РФ з можливістю отримання житла, якщо він надасть важливу інформацію, проте офіцер звернувся до СБУ, зазначили у відомстві.

Служба безпеки України просить українських користувачів соцмереж бути пильними та при спробах вербування від іноземних спецслужб звертатись до СБУ. Відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, від кримінальної відповідальності звільняються громадяни України, які на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників не вчинили ніяких дій і добровільно заявили органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY