detector.media
12.08.2019 20:00
На каналі UATV стартував цикл сюжетів про ідеї відродження українських сіл
На каналі UATV стартував цикл сюжетів про ідеї відродження українських сіл
Журналісти каналу покажуть, які незвичайні ідеї втілюють українці, щоб відродити село, яке через 5-10 років може зникнути.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу іномовлення UATV. 

Цикл сюжетів із 5 серій «Своє» стартував 12 серпня, його мета - руйнування стереотипів про українські села.

«Ми намагалися охопити всю Україну, всі її регіони – схід, південь, захід, центр. Насправді у нас багато сіл, про які хочеться знімати сюжет, і людей, з якими хочеться спілкуватися. У чомусь допомогла децентралізація, десь – постмайданні настрої… Треба щось робити, розуміти, що ми самі на своїй землі, що варто починати з себе. І ось ці поштовхи до розвитку ми вибирали за принципом не "село, яке багате й розвинене", а люди, які змінюють життя, тенденції, стереотипи, ставлення жителів до свого села. Це ідеї, які працюють на перспективу, які можна розвивати, і це шанс мотивувати молодь залишитися в селі, у себе вдома», – розповіла авторка циклу сюжетів Євгенія Бурда.

За словами журналістки, в основному піднімають села місцеві люди, які вирішили повернутися додому.

У програмі покажуть села, в яких створили пізнавальний історичний комплекс, центр для розвитку дітей, ранчо в американському стилі,

«Є навіть українське село, яке має нестандартний підхід до облаштування з використанням криптовалют», - анонсують на каналі.

Раніше на UATV анонсували цикл сюжетів про окупацію Росією частини Грузії, яка триває більше 10 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY