detector.media
12.08.2019 19:07
Власник грузинського телеканалу «Руставі-2» виставив його на продаж через борги
Власник грузинського телеканалу «Руставі-2» виставив його на продаж через борги
Бізнесмен Кібар Халваші готовий до переговорів щодо продажу телеканалу «із будь-якою зацікавленою особою», окрім Михеіла Саакашвілі.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті телеканалу, пише «Громадське».

«На жаль, мої фінансові можливості недостатні для того, щоб вивести телекомпанію з глибокої фінансової кризи, тому я прийняв рішення про продаж телекомпанії і готовий до переговорів із будь-якою зацікавленою особою», - зазначив бізнесмен.

Він додав, що єдиний, із ким не буде переговорів, - «колишній неформальний власник та менеджер каналу» «Руставі-2» Михеіл Саакашвілі.

Халваші заявив, що борг «Руставі-2» становить 70 млн ларі (понад $24 млн), майже третина якого - заборгованість перед державою.

За словами бізнесмена, компанія знаходиться в «катастрофічному стані» і «заборгувала практично всім, починаючи від водорозподільної компанії і закінчуючи американською компанією, яка проводить екзит-поли».

Нагадаємо, 7 липня 2019 року грузинський опозиційний телеканал «Руставі-2» став фігурантом скандалу: ведучий авторської програми «P.S.» Георгій Габунія російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна і нецензурно вилаяв його. Канал вирішив не звільняти Габунію, але тимчасово відсторонити.

У липні Європейський суд з прав людини постановив, що активи «Руставі-2» повинні перейти ексвласнику - Кібару Халваші. Останній звільнив гендиректора телеканалу Ніку Гварамію і призначив на цю посаду свого юриста Паату Салію.

Телеканалу «Руставі-2» 25 років. За інформацією неурядової організації «Transparency International Грузія», в період з 2004-го по 2012 роки телекомпанія двадцять разів змінювала власника.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY