detector.media
11.08.2019 17:00
Роскомнагляд вимагає від Google припинити рекламу «незаконних масових заходів» на YouTube
Роскомнагляд вимагає від Google припинити рекламу «незаконних масових заходів» на YouTube
Роскомнагляд заявив, що Росія вважатиме втручанням у свої суверенні справи та ворожим впливом, якщо Google не відреагує на запит і не припинить рекламу.

Про це 11 серпня пише Reuters.

«Ряд структур купують у YouTube рекламні інструменти, такі як "push-повідомлення", з метою поширення інформації про незаконні масові заходи, спрямовані на зрив виборів федерального і регіонального значення», - цитує заяву Роскомнагляду «Радіо Свобода».

Про які саме структури йде мова - не уточнюється.

Голова тимчасової комісії Ради федерації із захисту державного суверенітету і запобігання втручання у внутрішні справи Андрій Клімов стверджує, що люди, які прийшли на мітинг у Москві 10 серпня, начебто «ні з того ні з сього почали отримувати на свої гаджети інформацію з джерел, на які ніколи не підписувалися», і «ця інформація носила явно підбурливи характер і фактично відкрито направляла громадян в сторону охоронюваних федеральних об'єктів».

Як відомо, у Москві та інших містах Росії вже неодноразово проходили акції з вимогою допустити незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи. 27 липня під час акції правоохоонці затримали понад 1000 осіб. На акції 3 серпня було затримано близько 800 осіб. Зокрема, в автозак правоохоронців потрапила журналістка швейцарського радіо і телебачення SRF Луїза Чирки.

10 серпня в акції взяли участь близько 50 тисяч осіб, було затримано 256 людей. Журналісту каналу «Россия 1» завадили вийти в ефір з місця проведення мітингу: учасники акції оточили його та почали скандувати «Позор!» («Ганьба»).

Напередодні акції в анонімному Telegram-каналі опублікували дані понад 3 тисяч осіб, в тому числі журналістів. Більшість людей, чиї дані потрапили до бази, брали участь або були затримані під час попередніх акцій протесту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY