detector.media
10.08.2019 17:57
У Telegram опублікували дані близько 3 тисяч учасників протестів у Москві, в тому числі журналістів
У Telegram опублікували дані близько 3 тисяч учасників протестів у Москві, в тому числі журналістів
Через кілька годин після публікації особистих даних в анонімному Telegram-каналі вони були видалені адміністрацією месенджера.

Як пише «Медіазона», дані журналістів цього видання та ще близько трьох тисяч осіб, в тому числі затриманих на акціях протесту в Москві 27 липня і 3 серпня, було опубліковано каналом «Товариш майор».

Видання виявило в базі паспортні дані і номери телефонів чотирьох своїх журналістів - у трьох із них поліцейські переписали паспортні дані перед акцією 3 серпня. Там же зазначені журналісти «Радіо Свобода», кореспонденти «Медузи», «МБХ медіа», «Такие дела», The Village і «Дождя». Деякі з них були затримані тільки під час акцій протесту на початку червня у зв'язку зі справою проти журналіста Івана Голунова.

Крім того, в Telegram-каналі опублікували дані незалежних кандидатів в Мосміськдуму, діючих муніципальних депутатів, співробітників каналу «Навальний LIVE» і «Відкритої Росії».

Приблизно через три години допис із базою зник з Telegram-каналу, на що звернув увагу редактор «Медузи» Олексій Ковальов.

Зазначається, що один із затриманих під час акції протесту виявив в базі вигадану домашню адресу, яку він назвав поліцейським після затримання, - це може вказувати на джерело походження цієї бази даних.

Як відомо, у Москві вже неодноразово проходили акції з вимогою допустити незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи. 27 липня під час акції правоохоонці затримали понад 1000 осіб. На акції 3 серпня було затримано близько 800 осіб. Зокрема, в автозак правоохоронців потрапила журналістка швейцарського радіо і телебачення SRF Луїза Чирки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY