detector.media
10.08.2019 16:10
Президент призначив нового керівника Департаменту контррозвідки СБУ у сфері інформзахисту
Президент призначив нового керівника Департаменту контррозвідки СБУ у сфері інформзахисту
На посаду призначено Миколу Кулешова, який раніше був першим заступником очільника відомства.

Відповіднийи Указ президента України №590/2019 від 9 серня 2019 року оприлюднено на офіційному сайті голови держави.

«Призначити Кулешова Миколу Валерійовича начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», - йдеться в документі.

Як повідомляє сайт 24 каналу, Кулешов раніше вже очолював Департамент контррозвідувального захисту - з липня по листопад 2015 року. Тоді він був тимчасово виконуючим обов'язки керівника відомства. Роком раніше Кулешова призначили першим заступником начальника цього відомства.

Також Кулешов з травня по червень 2014 року брав участь у бойових діях на Донбасі. З 2014 року був він куратором заходів, що здійснюються у межах Трастового Фонду Україна – НАТО з питань кібербезпеки.

З початку 2016 року він займав посаду куратора напряму протидії кібершпигунству та кібертероризму. Водночас Кулешов ініціював створення Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ, що є ключовим елементом Національної системи кібербезпеки України. З 2016 року організовував його розбудову та функціонування.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський призначив керівника ТОВ «Квартал 95» Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України, а секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка - очільником Національного координаційного центру кібербезпеки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY