detector.media
10.08.2019 12:40
У Киргизстані заарештували будівлю та майно телеканалу колишнього президента
У Киргизстані заарештували будівлю та майно телеканалу колишнього президента
У Бішкеку силовики прийшли у приміщення телеканалу «Апрель», що належить арештованому колишньому президенту країни Алмазбеку Атамбаєву.

Про це повідомляє «Радіо Азаттик» - киргизька служба «Радіо Свобода».

Працівники російськомовного каналу «Апрель» вели прямий ефір у соцмережах. Вони повідомили, що люди, які назвалися правоохоронцями, попросили всіх вийти на вулицю, після чого опечатали всю будівлю, де працює канал.

Пресслужба МВС Киргизстану підтвердила, що на майно АТ «Медіа-Форум» і телеканалу «Апрель» накладено арешт за рішенням суду, пише видання «Настоящее время».

Генеральний директор телеканалу Дмитро Ложников розповів «Настоящему времени» 9 серпня, що вже третій день канал «Апрель» відключено по всій території Киргизстану - «під різними приводами в різних місцях».

«Спецпризначенці спочатку заблокували вхід в будівлю "Форуму", потім вони піднялися на територію каналу і сказали: "Хлопці, у вас є 40 хвилин, щоб зібрати особисті речі". Хлопці почали збирати особисті речі. Через п'ять хвилин вони повернулися знову і сказали: "Хлопці, йдіть звідси". Природно, ми почали обурюватися і вимагати, щоб нам дали можливість хоча б зібратися. Слідом від одного зі спецпризначенців прозвучала фраза: "Виходьте звідти або ми вас винесемо"», - розповів Ложников.

Він додав, що канал має намір працювати далі - і для цього «не обов'язково мати офіс».

Як відомо, колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва затримали 8 серпня під час спецоперації зі штурмом його резиденції. Атамбаєва звинувачують у корупції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY