detector.media
10.08.2019 11:40
Головред «Эха Москвы» розповів дві версії, чого хоче від зустрічі з Зеленським: інтерв'ю або разом випити
Головред «Эха Москвы» розповів дві версії, чого хоче від зустрічі з Зеленським: інтерв'ю або разом випити
Головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов вдруге за останні два місяці приїхав до Києва і дав інтерв'ю виданню «Страна» та журналісту Дмитру Гордону. В обох розмовах йшлося, зокрема, про президента Володимира Зеленського. Проте мотиви майбутньої зустрічі з ним були озвучені різні.

Обидва інтерв'ю було опубліковано 9 серпня.

«Я хотів би, звичайно, з ним (Володимиром Зеленським - ред.) бухнути. Без цього людину не зрозумієш. Хочеться поговорити - не обов'язково інтерв'ю. Я коли приїхав, - і тоді, і зараз, - я кажу, що не за інтерв'ю приїжджаю, я хочу зрозуміти, хто ви (президент та його команда - ред.)», - сказав Олексій Венедиктов у розмові з Дмитром Гордоном.

Проте виданню «Страна» головред радіо «Эхо Москвы» з упевненістю сказав, що хоче взяти в Володимира Зеленського саме інтерв'ю.

«Навіщо мені ще з ним зустрічатися, якщо я - професійний журналіст? Я хочу з ним інтерв'ю по темі російсько-українських відносин, але не про внутрішню політику України, тому що це набагато менше хвилює моїх слухачів. Поки неформально, наскільки мені відомо, моє прохання передано. Чекатимемо», - зазначив Венедиктов.

Нагадаємо, 8 серпня головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

Венедиктов заявив, що запропонував очолити українське представництво Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві. Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це

Член Нацради Уляна Фещук вважає, що регулятор має відмовити «Эху Москвы» у видачі ліцензії, якщо радіостанція захоче її отримати.

Контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу». Щодо холдингу у травні 2018 року указом президента України та рішенням Ради національної безпеки й оборони України були запроваджені такі санкції: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України — на три роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY