detector.media
10.08.2019 10:55
До 22 серпня - прийом фільмів для висунення на Другу національну премію кінокритиків «Кіноколо»
До 22 серпня - прийом фільмів для висунення на Другу національну премію кінокритиків «Кіноколо»
Вручення Другої національної премії кінокритиків «Кіноколо» відбудеться наприкінці жовтня.

Премія присуджується за найкращий фільм у номінаціях: повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, найкращий режисер, найкращі акторка та актор. Також вперше відбудеться нагородження у номінації «найкращий анімаційний фільм». 

Кінострічка може бути висунута на нагородження премією, якщо:

– була вперше показана в Україні у період з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року включно, а саме – мала кінотеатральний прокат протягом щонайменше тижня на території України або була показана вперше на українському кінофестивалі;
– вироблена повністю або частково на території України, повністю або у спільному виробництві із суб'єктами кінематографії з України.

Для подачі фільму необхідно заповнити заявку. Дедлайн подачі – 22 серпня. 

Номінантів на премію буде оголошено у другій половині вересня. Лауреатів оголосять на урочистій церемонії відкриття 3-го кінофестивалю «Київський тиждень критики». 

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» – щорічна премія, яка має на меті визначити досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. У 2018 році премію було вручено вперше у межах «Київського тижня критики». До комітету Премії, члени якого визначать лауреатів, входять українські кінокритики та кінознавці.

Організаторами Кінопремії є Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY