detector.media
10.08.2019 10:50
Нацрада має відмовити «Эху Москвы» у видачі ліцензії, якщо радіостанція захоче її отримати – члени Нацради
Нацрада має відмовити «Эху Москвы» у видачі ліцензії, якщо радіостанція захоче її отримати – члени Нацради
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має відмовити у видачі ліцензії українському представництву російської радіостанції «Эхо Москвы», якщо воно захоче її отримати, з огляду на те, що власник «Эха Москвы», російське АТ «Газпром-Медіа Холдинг», перебуває під санкціями РНБО України.

Про це «Детектору медіа» повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

Член Нацради Сергій Костинський також заявив у фейсбуку, що двері Нацради будуть для Олексія Венедиктова закриті: «Навіть не знаю, куди пану Венедиктову (головному редактору радіостанції Олексію Венедиктову – ред.) потрібно буде прийти, щоб отримати право на створення філії "Ехо Москви" в Україні. Двері Нацради для нього і його "любих друзів" точно будуть зачинені».

Детектор медіа також очікує на коментар першої заступниці голови Нацради Ольги Герасим'юк.

Нагадаємо, 8 серпня головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

Венедиктов заявив, що запропонував очолити українське представництво Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві. Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це

Нагадаємо, що контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу». Щодо російського АТ «Газпром-Медіа Холдинг» (Акционерное общество «Газпром-Медиа Холдинг») у травні 2018 року указом президента України та рішенням Ради національної безпеки й оборони України були запроваджені такі санкції: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України — на три роки:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY