detector.media
09.08.2019 17:30
Сакен Аймурзаев шукає роботу
Сакен Аймурзаев шукає роботу
Ексвласкор радіостанції «Эхо Москвы» у Києві, колишній шеф-редактор «Радио Вести» та експродюсер каналу «Настоящее время» в Празі Сакен Аймурзаев 9 серпня повідомив, що шукає роботу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«З літа 2016 року я не працюю на "Эхо Москвы". З радіостанцією мене пов'язує багаторічна дружба і вдячність за 10 років плідної роботи. Після "Эхо" я їхав до Праги, але з редакцією каналу "Настоящее время", м'яко кажучи, любові не вийшло. На даний момент ніякої роботи в мене немає. Намагаюся знайти гідне заняття», – зазначив Сакен Аймурзаев.

За його словами, новина про створення бюро «Эхо Москвы» у Києві застала його в дорозі.

«Зараз я перебуваю далеко від України, займаюся суто особистими, сімейними справами і знати не знав, що опинюся частиною цієї новини і її бурхливого обговорення», – розповів він.

Раніше головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов заявив, що запропонував очолити українське представництво Сакену Аймурзаєву. Пан Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це.

Крім того, він розповів, що пан Венедиктов мав плани створити бюро в Києві ще до 2013 року.  

«Плани створити філію "Эхо" в Києві були в радіостанції до Майдану, вважай в минулому житті. В останні кілька місяців головний редактор станції Олексій Венедиктов, після довгої перерви, знову став приїжджати до Києва і поновив свої плани. На словах», – резюмував він.

Нагадаємо, головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. Він зазначив, що до українського бюро «Эха Москвы» входитиме радіостанція, сайт і сторінки в соцмережах. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

За його словами, працювати в українському бюро зможуть як російські, так і українські журналісти. А очолити українське представництво він запропонував Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві. Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це. А чутки про відкриття українського представництва «Эха Москвы», за його словами, поширювалися неодноразово.

Головний редактор «Эха Москвы» уточнив «Стране.ua», що планував відкрити бюро в Україні ще п'ять років тому, до Революції гідності. 

Контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY