detector.media
08.08.2019 20:58
Головний редактор «Эха Москвы» розповів «Стране.ua» про бажання відкрити представництво в Києві (ДОПОВНЕНО)
Головний редактор «Эха Москвы» розповів «Стране.ua» про бажання відкрити представництво в Києві (ДОПОВНЕНО)
Головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві.

Про це пише «Страна.ua».

Олексій Венедиктов зазначив, що до українського бюро «Эха Москвы» входитиме радіостанція, сайт і сторінки в соцмережах. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

«Я розраховую, що радіо "Эхо Москвы" зможе працювати в Україні. Я готовий відкрити бюро в Києві, і, якщо завгодно, в Одесі та у Львові. Насправді дивно мати бюро в Ізраїлі, в Німеччині і в Вашингтоні, але не мати бюро тут, в Україні. Це просто маячня. Мої журналісти, яких я верифікував, повинні звідси гнати інформацію, думки різних політичних сил в Росію. На це потрібно всього 4-5 чоловік. Але поки закон про мову (мається на увазі закон про мовні квоти на радіо і телебаченні - ред.) забороняє нам це зробити. У розмовах з людьми з нової команди президента України я задаю питання, а чи буде корекція закону про мову?» - розповів Олексій Венедиктов.

За його словами, працювати в українському бюро зможуть як російські, так і українські журналісти. А очолити українське представництво він запропонував Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві.

Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це. А чутки про відкриття українського представництва «Эха Москвы», за його словами, поширювалися неодноразово.

Головний редактор «Эха Москвы» уточнив «Стране.ua», що планував відкрити бюро в Україні ще п'ять років тому, до Революції гідності. 

«Мене цікавить чисто комерційна сторона. Чи зможемо ми, якщо буде корекція в законі про мову, відкрити тут бюро, яке змогло б виробляти чотири години на день продукту, який транслюватимуть тут і гнатимуть на Москву. Подивимося. Це питання ринку. Бюро має бути самоокупним, я не буду дотувати його», - зазначив Олексій Венедиктов.

Зі слів пана Венедиктова «Стране.ua» незрозуміло, що він все-таки хоче створювати в Україні - українську радіостанцію під брендом «Эха Москвы», яка дійсно підпадатиме під мовне квотування (60% української мови в ефірі), чи бюро для постачання новин для російського «Эха Москвы» (тоді незрозуміло, до чого тут український закон про мову).

Олексій Венедиктов дійсно перебував у Києві, завтра «Детектор медіа» сподівається взяти в нього коментар по поверненні до Москви.

Нагадаємо, що контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY