detector.media
06.08.2019 15:30
Суд зобов’язав «Громадське» спростувати інформацію про С14
Суд зобов’язав «Громадське» спростувати інформацію про С14
Господарський суд Києва задовольнив позов організації С14 проти «Громадського телебачення» через публікацію, у якій організацію називають «неонацистською».

Про це 6 серпня повідомляє «Громадське».

Суддя Юлія Картавцева зобов’язала медіа спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду та стягнути на користь С14 3,5 тис грн судового збору. Суддя зазначила, що розповсюджена «Громадським» інформація шкодить репутації організації. ЗМІ планує оскаржити відповідне рішення.

«Рішення є помилковим і незаконним, воно запроваджує кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слову. Ми будемо його оскаржувати», – заявила адвокатка «Громадського телебачення» Оксана Чайковська.

Головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна вважає, що таке рішення «є небезпечним прецедентом для інших ЗМІ і для свободи слова загалом».

«Громадське несе відповідальність за свої матеріали, посилаючись на закони, експертні думки і усталену практику, тому, звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, ми переконані у своїй правоті і професійності», – сказала вона.

С14 відмовилися коментувати рішення суду «Громадському».

«Позиція С14, що вони не є за своєю діяльність, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не є неонацистською», – заявляв адвокат організації Віктор Мороз на попередніх судових засіданнях.

Нагадаємо, 2 липня організація С14 подала до Печерського суду Києва позов «на захист честі, гідності та ділової репутації» проти «Громадського телебачення» через публікацію, в якій організацію названо неонацистською.

У липні 2018 року Печерський районний суд міста Києва відмовив організації С14 у відкритті кримінального провадження щодо захисту честі, гідності та ділової репутації відносно «Громадського телебачення», оскільки даний спір має розглядатися у рамках господарського судочинства, а не цивільного.

Суд призначив експертизу у справі С14 проти «Громадського ТБ». Предметом експертизи має стати твіт англійською мовою, у якому організація С14 називається «неонацистською». На рішення експертизи виноситься питання про те, чи є спірна фраза оціночним судженням, чи фактичним твердженням.

Фото: EPA-EFE

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY