detector.media
05.08.2019 12:59
У липні зафіксовано 25 випадків порушення свободи слова в Україні, – ІМІ
У липні зафіксовано 25 випадків порушення свободи слова в Україні, – ІМІ
Інститут масової інформації в липні зафіксував 25 порушень свободи слова в Україні, з яких 19 випадків стосувалися фізичної агресії.

Про це йдеться в щомісячному моніторингу ІМІ «Барометр свободи слова».

Основними порушення прав журналістів стали випадки перешкоджання законній журналістській діяльності – 8 та погрози – 7.

Зазначається, що цього місяця порушення були пов’язані, зокрема, з висвітленням журналістами передвиборчої кампанії, а також виборів до Верховної Ради. Зокрема, журналістам перешкоджали та погрожували члени виборчих комісій:

Порушення свободи слова та прав журналістів ІМІ зафіксував у 11 областях України. Згідно з моніторингом, лідером таких порушень є Київ, де у липні зафіксовано 10 випадків. Далі йдуть п’ять регіонів, де зафіксовано по два випадки – Миколаївщина, Одещина, Донеччина, Полтавщина та Вінниччина. У інших областях зафіксовано по одному випадку.

«Порушували в червні право журналістів на професію приватні особи, члени виборчих комісій, судової гілки влади, місцевої влади, депутати, правоохоронці, менеджемент каналу, кандидати в нардепи. Також ІМІ зафіксував цього місяця по два випадки побиття, нападів на офіси ЗМІ, цензури та юридичного тиску. Крім того, по одному випадку обмеження доступу до публічної інформації та кібератаки», – йдеться в повідомленні.

Нападу зазнали інформаційне агентство «Укрінформ». Крім того, з гранатомета обстріляли фасад будівлі телеканалу «112 Україна».

Нагадаємо, Інституту масової інформації повідомив, що в Україні за шість місяців 2019 року було зафіксовано 116 випадків порушень свободи слова, більшість цих порушень стосувалася фізичної агресії – 88.

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY