detector.media
04.08.2019 10:59
У Москві під час акції протесту за вільні вибори затримали журналістку швейцарського телебачення
У Москві під час акції протесту за вільні вибори затримали журналістку швейцарського телебачення
У Москві 3 серпня пройшла організована опозицією акція за вільні і чесні вибори до Мосіськдуми. Вона завершилася масовими затриманнями, у тому числі до автозаку російських правоохоронців потрапила журналістка швейцарського радіо і телебачення SRF Луїза Чирки.

Про це повідомляє російськомовна редакція SWI Swissinfo і телеканал SRF.

Журналістка розповіла, що їй довелося провести в автозаку півгодини, незважаючи на акредитацію МЗС Росії.

«Навколо мене не було жодного плаката, жоден демонстрант не вигукував жодних гасел і закликів, і тим не менше поліція почала проводити безладні затримання. Серед них затримана була і я. В автозаку поліції мені довелося провести близько півгодини, і це не дивлячись на те, що я кілька разів показувала свою журналістську акредитацію, видану мені російським МЗС», - зазначила вона.

Як відомо, у Москві вже не вперше проходить акція з вимогою допустити незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи. 27 липня під час акції правоохоонці затримали понад 1000 осіб. На акції 3 серпня було затримано близько 800 осіб.

Нагадаємо, 12 червня  у Москві під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 400 осіб, серед яких журналісти.

Фото: SRF-SWI

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY