detector.media
03.08.2019 13:00
На Сумщині викрили антиукраїнського «інтернет-агітатора», який популяризував бойовиків - СБУ
На Сумщині викрили антиукраїнського «інтернет-агітатора», який популяризував бойовиків - СБУ
За інформацією правоохоронців, мешканець міста Суми начебто розміщував на персональній сторінці однієї із заборонених в Україні соцмереж заклики до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Ймовірного антиукраїнського «агітатора» також підозрюють у популяризації терористичних організацій «Д/ЛНР».

«За оперативною інформацією, антиукраїнські публікації зловмисник одержував, зокрема, під час особистого електронного листування в соціальній мережі з фейковими акаунтами, створеними представниками спецслужб РФ. Фігурант провадження також брав інформацію з пропагандистських ресурсів країни-агресора та незаконних збройних формувань. Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність», - повідомили у СБУ.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України - «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Раніше правоохоронці повідоляли, що викрили мешканця Маріуполя, який в соцмережах начебто популяризував терористів та ідею зміни українського кордону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY