detector.media
02.08.2019 15:48
Бородянський підтримує заборону російського контенту
Бородянський підтримує заборону російського контенту
Позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань Володимир Бородянський вважає, що російський контент має бути заборонений.

Про це він сказав в інтерв’ю «Ліга. Бізнес».

«Дивіться, на Україну напали. У нас відняли частину території, на іншій частині території розв'язали війну. Тому так, я вважаю, що російський продукт повинен бути заборонений. Тому що ті смисли, які будуть зашивати в цей продукт, несуть загрозу національній безпеці. Якщо ви хочете побудувати українське сильну незалежну державу, у нас повинні бути відповідь, як ми це будуємо, й інформаційна політика – частина відповіді», – сказав він.

На запитання, чи варто Україні займатися контрпропагандою, створювати продукт, який вкладає правильні сенси, наприклад, для росієорієнтованої частини населення, він відповів: «Україна – не Росія. Я вважаю, що ми інші. І способи досягнення цілей у нас повинні бути теж інші. Ми тільки що говорили про критичне мислення. Я вважаю, що нація буде сильною й Україна буде сильною, коли населення буде розбиратися в суті того, що відбувається. Це дуже висока мета, але ми повинні пропагувати ті моделі поведінки, які вважаємо успішними для країни. Ми будуємо свою країну, і потрібно популяризувати те, що робить нас конкурентоспроможними в світі, те, що робить нас сильнішими. Не потрібно повторювати те, що робить ворог. Наші відповіді повинні бути асиметричними».

Нагадаємо, 29 липня колишній керівник медіахолдингу StarLightMedia Володимир Бородянський став позаштатним радником президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань.

За словами пана Бородянського, завдання президента полягає у створенні гуманітарної стратегії, формуванні конкретної програми дій, підґрунті для зміни законодавства та появі нового, трансформуванні інфраструктури гуманітарної сфери відповідно до затвердженої парламентом стратегії.

Володимир Бородянський уточнив, що цим займатиметься команда робочої групи, яку він добиратиме «з найкращих професіоналів індустрії, у якій за кожним напрямком буде закріплений окремий куратор». Новий радник глави держави також перелічив ці напрямки: музеї, заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги, медіа (ТБ, преса, радіо, соціальні медіа та інтернет-видання), інформаційна безпека (змістовна), спорт, туризм, благодійність.

1 серпня відбулася закрита зустріч медіаекспертів і керівників ЗМІ з Володимиром Бородянським. На зустрічі стало відомо, що медіаменеджер Федір Гречанінов координуватиме медійну робочу групу в розробці медійної частини гуманітарної стратегії.

Володимир Бородянський вважає проблемою те, що олігархи мають можливість впливати і маніпулювати громадською думкою. Вирішити цю проблему, на його думку, можна кількома шляхами. По-перше, досягти економічної незалежності ЗМІ. По-друге, зробити так, щоб контент медіа був не маніпулятивним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY