detector.media
01.08.2019 20:04
Держкіно повідомляє про завершення документального фільму «Вдивляючись у темряву»
Держкіно повідомляє про завершення документального фільму «Вдивляючись у темряву»
Компанія «ВІАТЕЛ» представила Держкіно завершений виробництвом документальний фільм Сергія Волкова «Вдивляючись у темряву».

Про це йдеться на сайті Державного агентства з питань кіно.

«Вдивляючись у темряву» – це фільм-притча про Україну та її минуле, про сьогодення та майбутнє. «Темрява» у фільмі одночасно реальна і метафорична. За сюжетом, незрячий, що випадково осліп у дитинстві, допомагає адаптуватися іншому – ветерану, який втратив у зоні АТО зір, але не сенс життя. Це розповідь від імені людей з інвалідністю: погляд незрячих на «здоров'я» нашої держави і суспільства, історія про те, що ніколи не можна втрачати віри та надії.

До стрічки буде додано тифлокоментар та здійснено спеціальну прем’єру фільму для незрячих людей. Реліз картини в Україні відбудеться у 2020 році після фестивальної історії стрічки.

Кінопроєкт спільного українсько-шведського фільму «Вдивляючись у темряву» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 2 млн 228 тис. 985 грн при загальній вартості виробництва 5 млн 502 тис. 215 грн. Режисером та автором сценарію стрічки є Сергій Волков, продюсери картини – Галина Криворчук (ТОВ «ВІАТЕЛ», Україна) та Alex Shiriaieff (Grumant Productions HB, Швеція).

Виробництво фільму розпочалось у грудні 2018 року.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY