detector.media
01.08.2019 16:08
Гендиректорка UATV повідомила, що телеканал RT не запросять на Global News Forum 2020
Гендиректорка UATV повідомила, що телеканал RT не запросять на Global News Forum 2020
Гендиректорка телеканалу іномовлення України UATV Людмила Березовська повідомила, що російський державний телеканал іномовлення RT не запросять взяти участь у Global News Forum, який 13-15 липня 2020 року відбудеться в Україні.

Про це вона повідомила в коментарі «Укрінформу».

UATV виступає співорганізатором заходу. 

«По-перше, запрошення RT не планується. По-друге, вони навряд чи зможуть потрапити на територію України, бо майже всі їхні працівники їздили в окупований Крим незаконним шляхом, тому наша СБУ їх не пропустить», – наголосила Людмила Березовська.

Питання щодо можливої участі RT у Форумі виникло після того, як 30 липня на міжнародному Global News Forum у Стамбулі представниця RT взяла участь як «експертка» у панелі на тему «Роль суспільних медійних організацій у просторі фейкових новин».

На питання «Укрінформу» щодо запрошення російського телеканалу організатори Форуму відповіли, що «телеканал не отримував запрошення, а сам виявив ініціативу». Зазначається, що організатори  запросили представників ABC (Австралія) та KBS (Корея). Модератором став журналіст-міжнародник, один із керівників сінгапурського телеканалу CNA Девід Боттомлі.

«Слухаючи питання модератора, було видно, що він провокував RT на більш-менш відверті відповіді. Ми розуміємо, що журналістська або ж світова спільнота хочуть, щоб вони (представники RT, – ДМ) хоч щось сказали правдиво, і дають їм шанс. Але є інформаційна політика Росії, і найближчим часом їй правда непотрібна», – додала Людмила Березовська.

Нагадаємо, 8 липня 2019 року Міністерство закордонних справ Великої Британії повідомило, що не акредитувало на глобальну конференцію зі свободи ЗМІ в Лондоні російські телекомпанії RT і Sputnik через їх «активну роль у поширенні дезінформації». Посольство РФ назвало рішення Британії щодо каналу RT «політично мотивованою дискримінацією».

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY