detector.media
01.08.2019 10:12
Поліція порушила провадження через напад в «Укрінформі»
Поліція порушила провадження через напад в «Укрінформі»
Поліція порушила кримінальне провадження за фактом нападу під час пресконференції в будівлі інформагентства «Укрінформ». Подію кваліфікували як хуліганство.

Про це 31 липня повідомляється на сайті Національної поліції.

«На місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Правоохоронці опитали свідків та очевидців інциденту. Двох правопорушників доставили до управління поліції, де вони надали пояснення. Також працівники карного розшуку вилучили записи з камер відеоспостереження. За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що за вчинення такого правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 липня до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися чоловіки у футболках з написом «Традиція і порядок». Вони, зокрема, вибили двері, зламали акустичну конференцсистему, вирвали 5 мікрофонів, обірвали жалюзі.

Внаслідок нападу постраждало троє співробітників «Укрінформу». В одного з постраждалих лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

В «Укрінформі» повідомили, що пресзала не працюватиме до відновлення пошкодженого обладнання і проведення ремонту.

Поліція Києва відкрила провадження за фактом нападу на працівника «Укрінформу». Відомості про нанесення тілесних ушкоджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, правопрошення кваліфіковано за ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY