detector.media
31.07.2019 21:10
Нацрада не може вжити заходів через сексизм в ефірі «112 Україна», тому що це не передбачено законом
Нацрада не може вжити заходів через сексизм в ефірі «112 Україна», тому що це не передбачено законом
Водночас Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення «розуміє, що подібна інформація, яка поширюється телерадіоорганізаціями, є неприпустимою».

Про це йдеться у відповіді Нацради на звернення «Детектора медіа» щодо наявності стереотипних, дискримінаційних, сексистських висловлювань в ефірі ток-шоу «Чому так?» від 8 червня 2019 року. Темою випуску було питання «Чому жінок при владі набагато менше, ніж чоловіків?».

«Згідно із законодавством України кожна телерадіоорганізація є незалежною у визначенні змісту програм та передач. Не передбачене законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об’єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається (стаття 5 Закону України "Про телебачення і радіомовлення")», - зазначили у Нацраді.

Регулятор також нагадав перелік випадків, коли може застосувати санкції до мовників:

Як заявили у Нацраді, зміст висловлювань в ефірі програми «112 Україна» не порушує жодної з цих норм, тому у регулятора немає законних підстав для призначення перевірки та вжиття відповідних заходів реагування.

Натомість Нацрада звернулася до ТОВ «Телерадіокомпанія "112-ТВ"» з проханням розглянути питання неприпустимості сексистських висловлювань на засіданні редакційної ради та проінформувати «Детектор медіа» та регулятора про результати розгляду.

Нагадаємо, раніше у Нацраді заявили, що не можуть дослідити зв'язок телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK з Віктором Медведчуком і вплив на ці канали з Російської Федерації, а також не мають достатніх механізмів для припинення поширення цими каналами російської пропаганди та мови ворожнечі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY