detector.media
31.07.2019 12:30
Марк Фейгін вважає можливим обмін Романа Сущенка на Кирила Вишинського
Марк Фейгін вважає можливим обмін Романа Сущенка на Кирила Вишинського
Адвокат Марк Фейгін вважає можливим обмін українського журналіста Романа Сущенка, який ув'язнений в колонії РФ за звинуваченням у нібито шпигунстві, на керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Про це Марк Фейгін 31 липня написав у своєму Twitter.

Він 30 липня відвідав у колонії Романа Сущенка.

«З усього, що мені вдалося дізнатися, у мене є підстави вважати обмін Сущенка на Вишинського можливим. Зараз це залежить від керівництва України і його здатності такі переговори провести», – наголосив він.

Крім того, у коментарі «Укріфнорму» Марк Фейгін уточнив: «Можна сказати, що напередодні українських парламентських виборів відбувалися різні події, які вселяють певний оптимізм. Ймовірно, як варіант передбачається передача Сущенка Україні для відбування покарання. Ймовірно – обмін. Однак треба, щоб українська сторона проявила активність у цьому питанні. Тож перспектива, нехай поки що доволі примарна, але є».

За його словами, журналіст перебуває сам у камері. Адвокат очікує, що адміністративна комісія продовжить його перебування в безпечному місці – починаючи з 5 серпня на три місяці.

Як писав «Детектор медіа», 18 липня адвокат Марк Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка. За словами адвоката, є ознаки того, «що щось відбувається зверху стосовно можливостей певних домовленостей» про долю політв’язня.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Виставки картин Сущенка раніше проходили у КишиневіПразіНью-Йорку, Брюсселі та Парижі

Як відомо, журналіст Роман Сущенко створював свої картини під час перебування в московському СІЗО, використовуючи кулькову ручку, олівець та цибулевий сік, а потім передавав картини рідним.

Фото: «Укріфнорм»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY