detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.07.2019 19:01
Нацрада замовила прорахунок 154 ФМ-частот у прикордонних районах
Нацрада замовила прорахунок 154 ФМ-частот у прикордонних районах
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила прорахунок 154 ФМ-частот у прикордонних районах 15 областей і вже виставила на конкурс 27 із них. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на пресконференції 30 липня.

«Протягом першого етапу проєкту “Стимулювання розвитку телерадіомовлення на прикордонних територіях України” у 2018-2019 роках ми здійснили аудит наявності сигналу мовлення вздовж кордону і наявності кабельних мереж. Ми визначили 15 прикордонних областей, куди маємо привести українські радіостанції та провайдерів. Визначили прикордонні райони – 86, де будемо працювати. І визначили населені пункти, де мають бути встановлені передавачі, – їх 133 вздовж усього державного кордону», - розповів Сергій Костинський.

У прикордонних районах 15 областей Нацрада у 2018-2019 роках замовила в «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) прорахунок 154 ФМ-частот:

Якщо УДЦР вдасться прорахувати ці частоти, це дозволить побудувати повноцінний «пояс інформаційної безпеки», наголосив Сергій Костинський.

УДЦР уже прорахував 27 ФМ-частот у прикордонних районах 12 областях України, які Нацрада вже виставила на конкурс:

Ключовими учасниками процесу розбудови мовлення на прикордонних територіях Нацрада бачить Суспільне мовлення (радіостанції «Українське радіо» та «Промінь»), радіостанцію Міністерства оборони «Армія ФМ», а також місцеві радіостанції, які мають право транслювати виключно власний контент або ретранслювати «Українське радіо», «Промінь», «Культуру» та «Армію ФМ».

Нагадаємо, Нацрада за останні чотири-п’ять років проліцензувала 54 ФМ-частоти на прикордонні та видала дозволи на тимчасове мовлення на 107 ФМ-частот.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY