detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.07.2019 18:45
Нацрада за останні роки видала ліцензії на 54 ФМ-частоти у прикордонних областях
Нацрада за останні роки видала ліцензії на 54 ФМ-частоти у прикордонних областях
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за останні чотири-п’ять років проліцензувала 54 ФМ-частоти на прикордонні та видала тимчасові дозволи на 107 ФМ-частот. Про це повідомила помічниця-консультантка члена Нацради Юлія Нечипоренко на прес-конференції 30 липня.

За її словами, за чотири роки Нацрада видала дозволи на тимчасове мовлення для українських радіостанцій на 107 ФМ-частотах у Донецькій, Луганській, Херсонській областях.

Також із 2014 по 2019 роки для потреб 12 прикордонних областей України Нацрада прорахувала і видала ліцензії на мовлення на 54 ФМ-частотах. Найбільше ліцензій видано на ФМ-мовлення в прикордонних районах Закарпатської, Сумської, Львівської та Волинської областей.

За її словами, проведений Нацрадою аудит показав потребу прикордонних регіонів у розитку мереж українських радіостанцій, оскільки на цих територіях проживає близько 6 млн осіб.

Член Нацради Сергій Костинський також повідомив, що за останні роки Нацрада замовила прорахунок понад 1 тисячі частот по всій Україні для потреб українського радіомовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY