detector.media
30.07.2019 13:59
Команда президента планує зробити відкритим фінансування медіа та розкрити всіх власників ЗМІ, – заступник голови ОПУ
Команда президента планує зробити відкритим фінансування медіа та розкрити всіх власників ЗМІ, – заступник голови ОПУ
Команда Президента України Володимира Зеленського розробляє пакет законопроєктів щодо демонополізації медіаринку, у рамках якого планує зобов’язати медіа зробити відкритим фінансування та розкрити всіх бенефіціарних власників ЗМІ.

Про це заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми зараз готуємо пакет законопроектів щодо демонополізації медіаринку. Наші хлопці зараз опрацьовують певні кроки, які можна буде використовувати і в своїх інтересах, щоб нас потім не звинувачували. Перш за все, ми хочемо розкрити всіх бенефіціарів – до останнього, а не так, як це зараз влаштовано», – наголосив він.

На питання щодо вирішення проблеми з фінансуванням ЗМІ з-за кордону, Кирило Тимошенко зауважив: «Не тільки з-за кордону. Йдеться про відкритість фінансування. Ми люди зі сфери телебачення і прекрасно розуміємо, як фінансуються канали. Тому будемо робити все для того, щоб гроші були офіційні тут, щоб з них платилися податки і канали показували повне фінансування».

Він уточнив, що інтернет і телебачення – це головний спосіб комунікації для Офісу президента.

«Як тільки ми зайшли в офіс президента, потік інформаційних запитів від ЗМІ збільшився раз в 20, напевно. Ми перебудували тут систему по діджіталу, збільшили кількість підписників у соцмережах. Тому що ми розуміємо, що важливо бути в конекті з молодіжною аудиторією. Ми розробили стратегію, які меседжі йдуть в діджітале від самого Зеленського, які – від Офісу президента. Робиться ще кілька сторінок, Telegram-канали», – розповів пан Тимошенко.

За його словами, до ОПУ взяли й нових фотографів.

«Ми провели аналіз і зрозуміли, що люди не хочуть дивитися президента на прес-конференціях, в інтерв'ю телеканалам, ЗМІ, під час коротких прес-підходів. Вони хочуть слухати його безпосередньо - в камеру, хочуть прямої розмови з президентом. Ми, коли вже заходили в адміністрацію після виборів, планували такий формат, але в режимі постійних оперативних завдань не встигали це реалізувати. Нещодавно зробили знамените вже "інтерв'ю в" Теслі ". І воно спрацювало», – резюмував заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, 20 червня Кирило Тимошенко повідомив, що команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Він стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ. Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Фото: Інтерфакс-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY